Dagens ridpass

Red Peppzon efter vägen idag. Han var ganska spänd idag oxå, å han ville bara ta stöd på vänster, men då får jag ställa ha n till vänster å glappa mkt i den så att han ska ta jämt stöd. I slutet var han ganska jämn och bra! :) Galopperade lite oxå å han va jätteduktig! Han var pigg men ändå som lugn och fin. Gjorde inte nå i galoppen lät han bara gå utan att jag jobbade han :)

Dagens ridpass

Red Peppzon idag effter att han har vilat å vi har gått med han i några dagar..
Han var ganska spänd och kollade typ på allt. Men stundvis gick han bra :) Galopperade inget idag eftersom att jag inte har ridit han på några dagar.



LA i Kiruna

Täckes storlekar..

Dom flesta märkena har ju 115, 125, 135 osv på sina täcken. Å då är de ju jobbigt å hamna mitt emellan två storlekar, om man tar en mindre blir dom för små, om dom inte e stora i storleken, å tar man en större blir dom lite stora.
Å Peppzon är precis mellan två storlekar. 115 blir litet å 125 lite stort. Förra vintern hade han ett vintertäcke som va 115(de va dock lite stort i storleken) för de hade vi på Galliano när vi hade han å vi köpte inget nytt till Peppzon då. Men nu till vintern ska vi köpa ett nytt med hals(de andra hade bara lite högre hals). Helst i 120, men annars får de bli 125. Amanda ska kanske oxå få ett nytt då de börjar vara några småhål i hennes.
Amanda har btw fått en nytt regntäcke, horsehead i rosa å lila! Skitsnyggt vare! 

Så då undrar jag om ni vet något märke som har storlek 120 ? :)  

ABnian

Var igår med mamma till älvsbyn på abnian.
Vi visste inte att tävlingen på ärf började på fredag så då hade dom ju ganska mycke saker med sej dit då dom var där och sålde oxå. Men lite grejjer fick vi me hem iaf :)



Kingsland schabrak.



Rambo stalltäcke.



Rambo halstäcke. I grå som täcket.

Å sen köpte vi en ny ryktborste å en ny grep.

Somsagt hade dom tagit me ganska så mkt till tävlingen..Hade vi vetat att dom va där idag hade vi fari en annan dag.

Hejhejhej

Peppzon va lite tjock i benet i måndags så han har vilat tills nu å vi ska leda han imrn å sen på lördag rider jag nog om benet e bra :) För nu är de ju bra.


Säg va jag ska skriva om!! :D


Jag är med och tävlar..

..om ett par KL hanskar!


Klicka på bilden för att komma till tävlingen.

Fråga



Svar:
Asså egentligen så ska man ju typ få samma färg å samma strl. Men jag fick byta både från svart till marinblå å så fick jag byta strl från 38 till 37 oxå, för dom var lite stora 38 å dom satt jätte löst runt fotenleden osv, å så va foten för stor :p 
Men jag vet inte om affären tog mina svarta 38 som dom fick från tillverkaren å beställde ett par marinblåa 37 och skickade till mej, eller om de va tillverkaren som skickade ett par marinblå 37 ist för ett par svarta 38.

Tisdagens och onsdagens ridpass

Igår(tisdag) red jag ut som vanligt, han var ganska spänd och kollade på typ allt :p Men stundvis jobbade han bra och var avslappnad :) Idag ska han vila för mamma fyller år!

Dagens ridpass

ojojoj läänge sen jag skrev en "dagens ridpass" ;)

Men iaf så här kmr de en. Jag red ut som vanligt idag. Skrittade å travade då vi inte har börjat galoppera än. Han gick bra :) Finns inte så mkt mer å säga då jag inte har börjat göra så mkt me han än förutom att rida rakt fram efter vägen :P
Men tränade lite igångsättningar och avbrott, å skänkelvikning över vägen i skritt å har även börjat lite i traven. Gjorde lite korta, men kan inte länga han så mkt då de typ inte e bra för senan nu, men kan ju börja försiktigt me å länga han :)
Ska mest troligt börja galoppera nästa helg =)

Säg till om de e nå ni vill att jag ska skriva om för jag har så dålig fantasi så kmr inte på nå :P För hade faktiskt tänkt försöka blogga oftare nu :)

Fråga



Svar:
Vet inte riktigt hur han blev skadad, men han var varm å tjock i ett framben dagen efter en tävling så vi antar att han gjorde nå på tävlingen, trampa snett lr vad som hellst. Men vetrinären kolla iaf på han nån dag efter med ultraljud å de va en senskada han hade, lr de hade inte riktigt hunnit bli en senskada än de va lindrigare men hade vi ridi som vanligt(som vi kunde ha gjort då han inte va tjock i benet nå efter dagen efter tävlingen) hade de blivit de. Men vi ledde han i en 6veckor å sen kollade vi han igen, så nu har vi börjat rida å ska börja galoppera om typ 2veckor så han e snart back in business igen!! :D 

nyyy header! :D

nåå va tycks om nya headern!? :D
gjorde den heeelt sj å la in den å allt :D jag vet att den är lite förstor men internet knäppa sej när jag skulle fixa de så jag gör de nån annan gång :)
men erkänn snygg!? :D

haha liiite stolt man är över den :D

nu saknas de ju bara att jag skriver i bloggen oxå..

hej


Första tävlingen efter skadan?

Om allt går bra med Peppzon's igångsättning blir nog första tävlingen i ume i oktober å sen blir de timrå i november :) De är ju en i sundsvall v41 oxå men jag far helldre till timrå å skippar den för dom har så dåligt me uppstallning där :/ Lr man får ju stå på travet å ha daguppstallning i transporten på ridklubben(finns några boxar) men inte så trevligt att stå ute då i vintern :p Å så tror jag nog de blir lagomt för han att de är ett tag kvar till nästa tävling(en månad) efter första, så han inte blir överansträngd eller nå. :p För tror sundsvall blev helgen efter ume. Å de blir ju jobbigt för han att stå i transporten till två tävlingar långt bort 2helger i rad oxå..


RSS 2.0